Training veiligheidsgedrag

Gedrag is meer dan je ziet!

De training veiligheidsgedrag is een veiligheidstraining die is ontwikkeld om werknemers in risicovolle omgevingen bewust te maken van de gevaren en de arbeidsveiligheid. Met als doel om bewust te worden van gevaarlijke, vaak oude, gewoontes en onbewust gedrag om ongevallen en incidenten te voorkomen. Werknemers op de werkvloer leren in de training op een interactieve en ervaringsgerichte wijze wat het oplevert wanneer incidenten, bijna-ongevallen en ongevallen gemeld worden.

De training veiligheidsgedrag van is ontworpen om ongevallen en incidenten op de werkplek te voorkomen door letterlijk gedrag te veranderen. Dit gebeurt door werknemers te leren hoe ze meer verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen veiligheid op de werkplek en die van hun collega.

Wat houdt de training veiligheidsgedrag in?

De training veiligheidsgedrag is training gericht op de attitude van de werknemer. Wat zijn de overtuigingen, normen en waarden tegenover veiligheid. Hoe spreek ik mensen aan, welke boodschap geef ik af? Het trainingsprogramma richt zich op veilig gedrag, communicatie, veiligheidsbewustzijn, samenwerking en persoonlijk leiderschap. Door hier aandacht aan te besteden verbetert niet allen de veiligheid maar ook de kwaliteit van het werk met als resultaat efficientie en minder dervingskosten en schades. Daarnaast zal ook het ziekteverzuim verminderen. Tegelijkertijd worden medewerkers gestimuleert en gemotiveerd om veilig te werken. De training levert een positieve attitude op die lonend is voor elke bedrijfscultuur.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt jij veiligheidsgedrag van jouw organisatie verbeteren? Ik help je graag verder! Stuur een email naar info@attitudeatwork.nl in en ik reageer zo snel mogelijk.